El stimulation NMES - Nordthy Fysioterapi

EL STIMULATION NMES


Neuromusklær elektrisk stimulering (NMES) er en behandlings- og træningform som vinder meget frem, da man kan opnå resultater, hvor det tidligere har været vanskeligt at opnå effektiv træningseffekt

Elektriske impulser

El-stimulation har været brugt i mange år, og i mange sammenhænge. Som med så mange andre teknologier forfines teknikken og man bliver bedre til identificere den mest effektive måde at anvende det på. 
Da vores kroppe bruger elektriske impulser til at sætte gang i musklerne, kan man tilføre strøm udefra til det område man ønsker at aktivere, og der opnå aktivering af en muskel man måske ikke kan aktivere på egen hånd, eller en kraftigere aktivering end ellers og derfor opnå større træningseffekt. 

Både til sport og handicap 

Dette er yderst relevant for både den handicappede og sportsmanden. Det kan være manden, som fik en blodprop i hjernen, og efterfølgende har svært ved at bruge sin hånd. Med el-stimulation kan man give strøm til de muskler, han har svært ved at "finde" og hjernen vil kunne arbejde med i bevægelsen og efterfølgende have lettere ved at finde de rette muskler.

Restitution 

For sportsmanden er det en hurtig og effektiv måde at komme tilbage til sin sport efter en skade, fordi han tidligere i sit skades forløb vil kunne træne med stor belastning på en helt specifik muskel uden nødvendigvis at belaste andet omkringliggende væv.
Desuden er metoden glimrende til restitution, altså lindring af muskelømhed efter hård træning.

Trådløst

På klinikken har vi flere forskellige muligheder for at træne med NMES. I de fleste tilfælde vil det være i form af elektroder forbundet til et apparat via ledninger, men faktisk er det også en mulighed styre trådløst, så der ikke ledninger i vejen, ved øvelser med lidt bevægelse.

Brug kun efter vejledning. Man bør kun benytte sig af denne træningsform efter vejledning af sin fysioterapeut.
Det kan i nogle tilfælde være forbundet med ubehag, kraftig snurren og evt krampe. Desuden finder nogle det ubehageligt at man ikke selv er 100% herre over sine bevægelser.