Parkinson hold træning - Nordthy Fysioterapi

PARKINSON TRÆNING


Mandag kl. 10.00 og torsdag kl. 12.30

Få træning og samvær med andre, som har samme problemer

Vederlagsfri fysioterapi 

Parkinson er en progressiv sygdom, og hvis man har diagnosen, er man berettiget til vederlagsfri fysioterapi som holdtræning.

Træning mod frysning og rystelser

Træningen baseres dels på almindelig helkropstræning (kredsløbs- og styrketræning) og til dels på bevægeøvelser, målrettet mod at reducere de følger sygdommen giver, som frysning og rystelser.

Træning hjælper 

Regelmæssig træning kan give dig forbedret gang, bedre holdning og gør, at du lettere kan klare forskellige dagligdagsaktiviteter, som at rejse sig fra en stol, vende sig i sengen m.v. Mange parkinsonramte oplever også, at regelmæssig træning gør dem mere trygge ved at udføre forskellige aktiviteter og derved mindsker frygten for at falde.

Hvorfor skal du træne? 

Parkinson er en progredierende sygdom, der kan medføre fysisk inaktivitet. Undersøgelser viser, at parkinsonramte er i langt større risiko for at blive fysisk inaktive sammenlignet med deres jævnaldrende. Fysisk inaktivitet kan medføre forskellige livsstils-sygdomme som f.eks. osteporose (knogleskørhed), hjerte-/karsygdomme og diabetes. 

Mød andre i samme situation

Samtidig kan den fysiske inaktivitet føre til social isolation. Træning kan afhjælpe flere af de fysiske og psykiske gener, som mange parkinsonramte oplever, gener som ofte er sekundære til selve diagnosen, og altså er betinget af den fysiske inaktivitet. Derudover giver holdtræning, når folk også har samme diagnose, en virkelig god mulighed for at knytte nogle relationer og få talt med andre som forstår hvad man snakker om. 

FysioterapeutSusanne Munch

 


LÆS MERE                Nationale kliniske retningslinje for parkinson


Parkinson træning


Jeg vil gerne høre mere om holdtræning for parkinson ramte.