Varmtvandstræning - Nordthy Fysioterapi

VARMTVANDSTRÆNING


Onsdag kl. 12.00 - 14.00
Torsdag kl. 11.45 - 13.15
Fredag kl. 7.30 - 9.00

I vand kan nogle ting som de ellers ikke kan på land

 

Vandets særlige egenskaber. Bassintræningen er en terapiform, hvor man udnytter vandets egenskaber for at opnå forskellige ting,som ikke ville være muligt i samme omfang på land.

Aflastende og lindrende. Både vandets bæreevne og varmen er med til at gøre træningen i Thy-Hallens terapi bassin, til noget helt specielt. Folk som har svært ved at holde til at gå omkring i selv kortere tid, får pludselig en god og skånsom måde at få rørt kroppen på.

Ingen særlige krav. Det kan være både gigtramte eller folk som har fået en diskusprolaps, og derfor har svært ved tåle at bære deres egen vægt. Der kræves ingen særlige diagnoser for at være med.  

Hør om det er relevant for dig. Træningen foregår på hold en gang ugentligt. Hvis du er interesseret, så tal med din fysioterapeut, og hør om det muligt at få plads på et af holdene.

 

Fordele ved træning i varmt vand

  • Smertelindring - varme nedsætter smerterne
  • Afspænding - Generel eller specifik med specielle teknikker
  • Bevægefrihed - Opdriften understøtter kroppen og nedsætter belastning på leddene Kredsløbsbefordrende - hydrostatisk tryk øger blodgennemstrømning i hjerte og lunger.
  • Funktionel træning - p.g.a. opdriften vil mange kunne udføre funktioner i vand, som de ikke kan på land.
  • Styrke- og konditionstræning - pga vandets massefylde (830 gange større end luftens) får man stor modstand i alle bevægemønstre.

 

Træningstider


Onsdag 12.00 - 12.45 og 12.45 - 13.30 
Torsdag 11.45 - 12.30 og 12.30 - 13.15

Træningen foregår i Thy-Hallens terapi bassin. 
Mød omklædt på bassinkanten til ovennævnte tidspunkt.