SOLEMAIDS - specialsåler mod hælsmerter hos børn i thy - Nordthy Fysioterapi

SOLEMAIDS - SPECIALSÅL TIL BØRN MED HÆLSMERTER


Effektiv behandling mod hælsmerter pga. sever's syndrom

Børn og hælsmerter

Hælsmerter hos børn skyldes ofte Sever’s syndrom. Syndromet er en smertefuld gene, som sidder på den bagerste del af hælbenet. Det opstår hyppigst hos meget aktive børn i alderen 9-14 år, og syndromet udvikler sig, når gentagne belastninger af hælen forstyrrer hælbenets vækstzone, men de kan også forekomme hos lidt yngre og ældre børn.

Klassisk har barnet ondt i hælen(e) efter aktivitet og senere også under aktivitet. I svære tilfælde kan det ende med, at barnet ikke kan deltage i sport eller fysiske aktiviteter.

Sever's syndrom er en tilstand, der vil gå i sig selv over tid, og den efterlader ikke varige mén. Tidligere har behandling været råd om aflastning og undgåelse af aktiviteter, der provokerer smerterne. For aktive børn kan det være svært at skulle aflaste tilstrækkeligt, og for dem kan Solemaids indlægssåler være en god løsning. 

Ny behandlingsmulighed, Solemaids

Solemaids er indlægssåler, der afhjælper hælsmerter som følge af Sever’s syndrom. Sålerne fjerner trykket fra den bagerste del af hælene ved hjælp af en kile, der får hælene til at ”svæve”.

Solemaids virker, så snart de tages i brug. Og selv børn, der har meget ondt i hælen, mærker, at smerterne forsvinder, når Solemaids kommer i fodtøjet. Sålen fjerner trykket fra den bagerste del af hælen ved hjælp af en kile, og barnet kan gå og løbe rundt uden at have ondt.

Grundig undersøgelse

Der afsættes en time til en grundig undersøgelse, for at sikre at der er tale om Sever's syndom og sålerne er den rigtige løsning mod hælsmerterne. Hvorefter der tages grundige mål og sålerne tilpasses det medbragte fodtøj. 

Afslutningsvis laves der retest, hvor det forventes at man oplever en øjeblikkelig bedring af smerterne. 

VIGTIGT 


Medbring relevant fodtøj (f.eks fodboldstøvler), som passer fremadrettet. Det vil sige, hvis barnet er lige ved at vokse ud af sin skostørrelse, bør man købe nye sko, før konsultationen, så man sikrer sig at man tilpasser sålerne det rigtige fodtøj. 

 

PRIS 1400,- + første konsultations pris  

Læs mere på den officielle hjemmeside www.solemaids.dk , hvor der også er mulighed for tidsbestilling. 


Certificerede Solemaids fysioterapeuter

Troels Eskerod, Peter Thorsager og Annemieke K. Rysgaard 


Kontakt vedr. Solemaids


Her kan du sende en forespørgsel til klinikken vedr. Solemaids, hvis der skulle være spørgsmål eller bare for at bestille tid.