osteoporose træning - Nordthy Fysioterapi

OSTEOPOROSE HOLD


Onsdag kl. 11.00

Styrk dine knogler, muskler og led

Lider du af osteoporose?

Osteoporose er også kendt som knogleskørhed, eller er du i risikogruppen for at udvikle det, så kan osteoporose-træning hjælpe dig. Træningen fokuserer på at styrke dine knogler, muskler og led gennem fysisk aktivitet.

Osteoporose-træning henvender sig til alle med osteoporose. Har du nogle af følgende ønsker eller symptomer, er osteoporose-træning noget for dig:

  • Styrke dine knogler
  • Styrke muskler og led
  • Forebygge forværring af symptomer
  • Sammenfald i ryggen
  • Smerter fra ryg, nakke og andre led
  • Vejledning og rådgivning om osteoporose

Hvorfor osteoporose-træning?

Fysisk aktivitet og træning er en vigtig del af behandlingen og forebyggelsen af osteoporose. Osteoporose-træning består af fysiske øvelser, som reducerer dine symptomer og forebygger udvikling af nye symptomer. Oplever du smerter eller ømhed fra muskler og led kan osteoporose-træning være en løsning for dig.

Knogle træning - Osteoporose holdforløb

Hvis du eller en du kender har Osteoporose, er det her tilbud rettet til dig. Se nedenfor.

Vi starter et hold til dig, der har behov for at starte med fysisk træning, og har brug for trygge rammer at gøre dette i. Eller dig der gerne vil fortsætte efter et evt. osteoporose forløb i det kommunale, hvor du højest sandsynligt er vejledt i fortsat at være fysisk aktiv på den måde det giver mest mening for dig.

Måske er du i risiko for at udvikle osteoporose, og derfor også ønsker at deltage på holdet. Dette holdforløb giver dig en god individuel tilpasset træning og samtidig rum til at spejle sig i andre med samme problematikker og der vil blive givet information og vejledning ift. sygdommen.

Holdet er både for mænd og kvinder. Træningsdelen vil have fokus på træning af styrke, balance/stabilitet, holdning, hensigtsmæssigt brug af kroppen.

Så vil du gerne vide noget mere om osteoporose og træne hensigtsmæssigt, så du bedst muligt kan forebygge og mindske risiko for fald og brud på knoglerne, så tag kontakt til klinikken for at høre nærmere eller tilmelde dig holdet.

Fysioterapeut


Kristian Krogsgaard Andersen

 


15 ugers forløb med træning hver Onsdag kl. 11:00

OBS: skal kunne gå på trapper, da det er på 1. sal.


Opstart: onsdag 31.1, uge 5 
Antal: 15x

Kræver læge henvisning


Kontakt os om osteoporose træning


Jeg er interesseret i osteoporose træning og vil gerne kontaktes vedr trænings muligheder.


Sundhedsstyrelsen skriver følgende i deres hovedbudskaber omhandlende Osteoporose: ”Non-farmakologiske tiltag omfatter bl.a. knoglevenlig livsstil, fysisk træning, smertebehandling, sygdomsmestring, udredning af faldtruede samt medicingennemgang.”

Herunder er link til Osteoporose foreningens hjemmeside, hvor man blandt andet kan læse om risiko faktorer for at udvikle osteoporose

https://www.osteoporose-f.dk/knogleskoerhed/risikofaktorer/Dine knogler har brug for regelmæssig belastning for at holde sig stærke.Knoglenmassen aftager med alderen. Men det kan modvirkes med regelmæssig belastningspåvirkning ved f.eks. almen motion og gang. Man ved fra den medicinske forskning at vægtbæring og aktivitet fremmer knoglevækst og derfor skal patienter med nyopererede hofte så hurtigt op at gå som muligt. Netop det kan man udnytte til at modvirke at knoglemassen aftager for hurtigt.

Holdtræning hjælper til at holde sig i gang. De fleste ældre oplever dog det som sværere og sværere at holde sig i gang fysisk, og derfor kan det være en god ide at indgå i holdtræning ledet af en fysioterapeut, som kan sørge for at træningen foregår forsvarligt. Samtidigt er det motiverende at mødes med andre som har lignende problemer og træne med dem, ligesom at det er nemmere at komme afsted når man ved at der er nogen som forventer man kommer.