TRYKBØLGE SHOCKWAVE
Behandling til genstridige problemer. Nedbryd arvæv og forkalkninger
Trykbølge eller shockwave
Trykbølge eller også kaldet shockwave, er et værktøj som typisk vil tages i brug overfor tilstande som har vist sig vanskelige at komme til livs med konventionel fysioterapi. Om det hedder trykbølge eller shockwave er mest af alt et præference spørgsmål om man foretrækker danske betegnelser eller engelske. Det er som derimod ikke er ligegyldigt er om hvorvidt der er tale om fokuseret eller radierende trykbølge/shockwave.
Nu både fokuseret og radierende
Vi tilbyder nu også fokuseret trykbølge behandling (ESWT), i tillæg til radierende trykbølge (RSWT), som vi har benyttet i flere år.
Forskellene imellem de to behandlingsformer kan meget kort beskrives som, at fokuseret trykbølge samler kraft afgivelse i et meget lille område og giver en meget kraftig bearbejdning af det væv, hvorimod radierende trykbølge spreder kraftafgivelsen lidt ud i vævet, og er dermed en lidt mindre direkte påvirkning af vævet.
Gentagne slag
Trykbølger er grundlæggende en gentagen kraft afgivelse i det skadede område, der vil nedbryde arvæv og forkalkninger i området, hvor kroniske tilstande ikke vil nedbrydes af sig selv. Dette stimulerer til øget vaskularisering af området og genopbygning af nyt væv.
Hvad behandler man med shockwave
Det drejer sig ofte om arvæv, kalkaflejringer i sener eller ved tilhæftninger, hælsporer, tennis- golfalbuer og slimsæksbetændelser. I mange tilfælde kan behandlingen være et godt alternativ til steroid injektion eller operation.
Der er flere studier som finder at erektil dysfunktion (impotens) kan bedres ved specifik behandling med fokuseret trykbølge.
Smerte
Det er vigtigt at være opmærksom på at behandlingen kan være smertefuld i sigselv, men er generelt en hurtig og effektiv behandlingsform.
TILLÆGSYDELSEVær opmærksom på at shockwave behandling er en tillægsydelse, som udover konsultationsprisen koster PRIS 150,- |
FOKUSERET TRYKBØLGE kan med fordel kombineres med forudgående ultralydscanning, så man har kortlagt præcist det væv man ønsker at påvirke, f.eks ved behandling af kalkaflejring i sener.